Havtorn

EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färg
Nu utför vi en investering i vår tillverkning/lokal samt cafe del med hjälp av EU  som beräknas vara klar under år 2018.
På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn.
Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade havtornsprodukter som tillverkas med hjärta och själ för hälsa och välbefinnande.
Odlingen består av 2000 stycken havtornsbuskar.
Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.

Fakta om Havtornsbär

Havtorn [Hippophaë ramnoides] har en lång historia. Växten härstammar troligtvis från östra Himalaya och trivs bäst på karga platser med mycket solljus. Havtorn har under många århundraden haft en medicinsk användning i Asien tack vare dess välgörande egenskaper vid besvär med slemhinnor och skador på huden. Intresset för den medicinska tillämpningen av havtornsprodukter för dess hälsoeffekter har börjat uppmärksammas världen över. Forskning på den kinesiska folkmedicinen har bedrivits på flera håll i världen och idag har bären spritt sig från Asien till Europa.

Hitta till oss

Vår gård ligger i Äspered lite utanför Borås.

Kommer ni från Borås via Dalsjöfors och kör mot Ulricehamn ska ni köra rakt fram så att ni passerar med kyrkan i Äspered på höger sida. Fortsätt rakt fram ca 1 km och dammarna samt fastigheten Åsen ligger synligt på höger sida av vägen.

Kommer ni från Ulricehamnshållet på R40 tag av i Tolkabro mot Äspered och fortsätt in mot Äspered. 1 km före ni kommer in i byn ligger dammarna och fastigheten Åsen synliga från vägen, från detta hållet på vänster sida av vägen.

Karta till CC´s havtornsdelikatesser