Havtorn

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer & Camilla, havtorn.
Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade havtornsprodukter som tillverkas med hjärta & själ för hälsa och välbefinnande.
Odlingen består av 2000 stycken havtornsbuskar. Alla produkter tillverkas i små batcher för att bibehålla alla näringsämnen & färskheten.
Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.
Fakta om Havtornsbär

Havtorn [Hippophaë ramnoides] har en lång historia. Växten härstammar troligtvis från östra Himalaya och trivs bäst på karga platser med mycket solljus.

Havtorn har under många århundraden haft en medicinsk användning i Asien tack vare dess välgörande egenskaper vid besvär med slemhinnor och skador på huden.

Intresset för den medicinska tillämpningen av havtornsprodukter för dess hälsoeffekter har börjat uppmärksammas världen över.

Forskning på den kinesiska folkmedicinen har bedrivits på flera håll i världen och idag har bären spritt sig från Asien till Europa.

Havtornsbäret Innehåller 7 vitaminer (A, B, C, E, F, K P) & 4 omega oljor ( 3, 6, 7, 9)

Nu utför vi en investering i vår tillverkning/lokal samt cafe del med hjälp av EU  som beräknas vara klar under år 2018.