Havtorn

På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer & Camilla, havtorn.
Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade havtornsprodukter som tillverkas med hjärta & själ för hälsa och välbefinnande.
Odlingen består av ca 3000 stycken havtornsbuskar. Alla produkter tillverkas i små batcher för att bibehålla alla näringsämnen & färskheten.
Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.
CCs Havtorns Delikatessers Höga kvalitets tänk:
Vid skörd snabbfryser vi våra bär och förvarar de i -24grader då oxidering/nerbrytning av vitaminer och näringsämnen och smaker sker redan vid -18grader.
Sedan tillverkar vi färskt varje vecka från frysen.
Tillverkning sker snabbt och under hög noggrannhet.
Detta kallar vi hög kvalitet.
Fakta om Havtornsbär

Havtorn [Hippophaë ramnoides] har en lång historia. Växten härstammar troligtvis från östra Himalaya och trivs bäst på karga platser med mycket solljus.

Havtorn har under många århundraden haft en medicinsk användning i Asien tack vare dess välgörande egenskaper vid besvär med slemhinnor och skador på huden.

Intresset för den medicinska tillämpningen av havtornsprodukter för dess hälsoeffekter har börjat uppmärksammas världen över.

Forskning på den kinesiska folkmedicinen har bedrivits på flera håll i världen och idag har bären spritt sig från Asien till Europa.

Havtornsbäret Innehåller 7 vitaminer (A, B, C, E, F, K P) & 4 omega oljor ( 3, 6, 7, 9)

Nu utför vi en investering i vår tillverkning/lokal samt cafe del med hjälp av EU  som beräknas vara klar under år 2020-22.